Lämmin kiitos kuluneesta syyslukukaudesta!

Kuva: Jami Ivanoff

Onnistuneen syyslukukauden päätteeksi siirrymme hiljalleen joulun viettoon. Sitä ennen on hyvä vilkaista, mitä kuluneen syksyn aikana on tapahtunut ja kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet toimintamme. Kiitos siis kaikille syksyllä mukana olleille taidetoimijoille, opettajille, rehtoreille, liikennöitsijöille ja muille yhteistyökumppaneillemme!

Tällä hetkellä valmistaudumme kevään vierailuihin ja valmistelemme seuraavaa lukuvuotta. Taidetestaus jatkuu siis myös lukuvuosina 2024–27. Tästä lämmin kiitos päärahoittajillemme Suomen Kulttuurirahastolle ja Svenska kulturfondenille.

Teemme parhaillaan valintoja vierailukohteiksi tulevalle kaudelle. Oppilas- ja opettajaraadit pisteyttävät sisällöt, ja rakennamme niistä alueellisiin tarpeisiin vastaavan kokonaisuuden, josta päätetään tammikuun aikana. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus maamme korkealaatuisinta taidetta sekä nuorille suunnattua yleisötyötä. Lue lisää valintaprosessista.

100% kouluista jälleen mukana Taidetestaajissa

Koulujen ilmoittautuminen Taidetestaajiin lukuvuodelle 2024–25 päättyi marraskuussa, ja iloksemme voimme ilmoittaa, että mukana on jälleen 100 % kaikista Suomen kahdeksasluokkalaisista opettajineen, yhteensä 72 096 henkeä. Heille jokaiselle tarjotaan kaksi taidevierailua; koulut ovat saaneet valita, suuntautuvatko molemmat vierailut lähialueelle omaan tai naapurimaakuntaan, vai suuntautuuko toinen vierailu valtakunnalliseen kohteeseen (muualta Suomesta Helsinkiin, Uudeltamaalta muualle Suomeen).

Taidetestaajat palkittiin sivistystekona

Syksy on tuonut Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmalle myös uuden tunnustuksen. Taidetestaajille myönnettiin SIVISTAn Sivistyksen puolesta -tunnustuspalkinto erityisen vaikuttavasta toiminnasta sivistyksen hyväksi. Palkinnon antamista perusteltiin seuraavasti: “Taidetestaajat on ainutlaatuinen sivistysteko. Pidämme erityisen arvokkaana sitä, että sen kautta tuodaan sivistysalan toimijoita yhteen tarjoamaan elämyksiä valtavan laajalle joukolle nuoria. Näiden elämysten kautta nuorilla on mahdollisuus avartaa ajatteluaan sekä oppia ymmärtämään erilaisuutta”, sanoo rehtori Jussi Sutinen, joka on Sivistan hallituksen ja valinnan tehneen ohjausryhmän jäsen. Lue lisää

Vuoden taide-elämyksenä palkittiin CircOpera 2.0

Kulttuurigaalassa juhlittiin perjantaina 24. marraskuuta moninaista kulttuuria ja palkittiin kulttuurin tekijöitä ja tekoja. Vuoden taide-elämyksenä palkittiin nuorten taidekriitikkojen viime lukuvuoden suosituin elämys: Suomen kansallisoopperan CircOpera 2.0, jossa kahdeksasluokkalaisia hemmoteltiin maailmanluokan sirkusnumeroiden ja musiikkihelmien ohella huikeilla erikoistehosteilla, värikkäällä puvustuksella ja visuaalisella ilotulituksella. Lue lisää

Taidetestaajat esillä erilaisissa tapahtumissa

Taidetestausta on esitelty niin kotimaassa (mm. Kuntamarkkinoilla, Apuvälinemessuilla ja valtakunnallisessa Lastenkulttuurifoorumissa) kuin ulkomaillakin (mm. Kulturmødet Mors Tanskassa). Keväällä 2024 Taidetestaajia voi nähdä ainakin Opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educassa 26.–27.1.2024 Helsingin messukeskuksessa, sekä NUORI2024 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät -tapahtumassa Tampere-talossa 24.–25.4.2024. 

Lue myös, mitä Taidetestaajista on kirjoitettu:

Taidetestaus tuo nuoren yleisön äänen kuuluviin
Taidetestaajat – nuorille samaa kuin aikuisille

Näihin tunnelmiin on hyvä päättää syyslukukausi. Mahtavaa joulun odotusta ja uutta vuotta kaikille!