fbpx

Opettajille

Yleistä tietoa opettajille

Kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kutsutaan mukaan Taidetestaajiin! Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto järjestää taidevierailut kaikille luokille, jotka ilmoittautuvat taidetestaajiksi. Vierailuihin sisältyvät pääsyliput, matkat sekä etukäteis- ja jälkityöskentelymateriaalit (etkot ja jatkot). Materiaalien avulla oppilaat ja opettajat saavat tietoa esityksestä, taidemuodosta ja taiteilijoista. Etko- ja jatkomateriaalit julkaistaan Taidetestaajat-järjestelmässä noin kuukautta ennen luokan vierailua.

Taidevierailun jälkeen nuorten mielipidettä kysytään taidetestaajia varten luodulla, selainpohjaisella arviointisovelluksella. Sovelluksen käyttämiseen jokainen oppilas tarvitsee henkilökohtaisen arviointikoodin. Ne julkaistaan Taidetestaajat-järjestelmässä vastuuopettajan näkymässä. Nuorten arviot ovat kaikkien nähtävillä Taidetestaajien verkkosivuilla.

Hanke sopii uuden opetussuunnitelman tavoitteisiin mm. tukemalla ilmiöpohjaista opetusta ja kulttuurikasvatussuunnitelmien toteuttamista. Lisäksi Taidetestaajat kannustaa eri oppiaineiden yhteistyöhön ja laaja-alaiseen osaamiseen. Mukaan valittavilta taidelaitoksilta edellytämme erityisesti nuoret huomioon ottavaa yleisötyötä, joka tarjoaa kahdeksasluokkalaisille uudenlaisia kokemuksia.

Koulujen ilmoittautuminen

Koulujen taidevierailut ja matkat suunnitellaan luokille sopiviksi ilmoittautumisvaiheessa annettujen tietojen mukaan. Myös niiden koulujen, jotka ovat hankkeessa mukana tällä hetkellä, on ilmoittauduttava seuraavaksi lukuvuodeksi.

Jotta koulun yhteyshenkilö voi ilmoittaa koulunsa luokat hankkeeseen uudelle lukuvuodelle, hänen on kirjauduttava omilla tunnuksillaan Taidetestaajat-järjestelmään. Yhteyshenkilö lisää järjestelmään luokat ja niiden vastuuopettajat sekä huolehtii, että kukin vastuuopettaja käy täyttämässä oman luokkansa tiedot ilmoittautumisaikana.

Lukuvuodelle 2022–23 ilmoittaudutaan alkuvuodesta 2022. Tällöin mukaan ilmoitetaan silloiset lukuvuoden 2021–22 seitsemännet luokat, eli tulevat lukuvuoden 2022–23 kahdeksannet luokat.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021–22 on päättynyt. Mikäli ette kuitenkaan ole muistaneet ilmoittaa koulunne kaikkia kahdeksansia luokkia mukaan, tai asiassa on muuta epäselvyyttä, olkaa yhteydessä koordinaatiotiimimme osoitteeseen info@taidetestaajat.fi.

Taidetestaajat - Opettajille

Vierailuun valmistautuminen

Lataa ja lue opettajan opas. Ei kestä kauaa, mutta on tosi tärkeää. Oppaan ohjeilla osaat ottaa kaiken ilon irti nuorillesi tarjottavasta maksuttomasta taidevierailusta. Sinulla on opettajana merkittävä rooli taidekokemuksen onnistumisessa!

Tsekkaa myös Taidetestaajat <3 OPS -juliste, jonka avulla voit pohtia, miten taidekokemusta voi käsitellä koulussa oikeastaan minkä tahansa oppiaineen ja erityisesti laaja-alaisen osaamisen näkökulmasta.

Tämän 1,40 minuutin videotrailerin voit katsoa yhdessä oppilaidesi kanssa: https://youtu.be/Hl8856K16CE. Video esittelee kaikki taiteenlajit, joita Taidetestaajat-toiminnassa testataan. Bongaatteko kuusi?

Lisätiedot

Koulujen yhteydenotot ensisijaisesti:

Koordinaattoreiden tarkemmat yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.