Asiantuntija puhumaan tilaisuuteesi?

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille unohtumattomia taide-elämyksiä sekä työkaluja perusteltujen mielipiteiden muodostamiseen. Samalla teemme työtä Suomen taidekentän sekä koulujen osaamisen kehittämiseksi, jotta nuoret saisivat vaikuttavia kokemuksia taiteen äärellä.

Taidetestaajat-tiimi on täynnä kokeneita taide- ja kulttuurikasvatuksen asiantuntijoita, jotka voivat tarjota tietoa ja näkemyksiä esimerkiksi kulttuuri- ja taidekasvatuksen merkityksestä, taidekokemusten vaikutuksista nuoriin tai hyviä käytäntöjä taiteen integroimiseksi opetukseen. Olipa kyseessä seminaari, koulutustilaisuus tai jokin muu tapahtuma, haluamme jakaa kanssasi asiantuntemuksemme ja kokemuksemme.

Kysytyimmät aiheet

  • Nuoret taiteen kokijoina
  • Taidetestaajat ja yleisötyö
  • Nuorten kohtaaminen
  • Koululuokka taideretkellä
  • Taide- ja kulttuurielämysten rooli peruskoulussa
  • Lastenkulttuuri ja kulttuurikasvatus

Tutustu asiantuntijoihimme

Joonas Keskinen profiilikuva

Päällikkö, Tampere

Joonas Keskinen (FM, MBA candidate) on työskennellyt lähes 20 vuoden ajan opettajana, taiteilijana sekä erilaisissa taide- ja kulttuurialan hallinnon tehtävissä. Hänen osaamisalueitaan ovat erityisesti nuorille suunnattu yleisötyö, tuotantotiimin johtaminen, taide- ja kulttuurialan yhteiskunnallinen merkitys sekä asiakasymmärrys, palvelumuotoilu ja tuotteistaminen taide- ja kulttuurialalla.

Koordinaattori, Oulu

Aino Häli (MuM, musiikkipedagogi AMK) on orkesteri- & teatterityön sekä taidekasvattajana toimimisen ja tapahtumajärjestämisen maailmoissa marinoitunut kulttuuriduunari. Häli puhuu mielellään lasten ja nuorten osallisuuden tukemisesta sekä yleisötyön erilaisista muodoista ja mahdollisuuksista rönsyilevän työkokemuksensa näkökulmasta käsin.

Koordinaattori, Oulu

Anne Pelttari (FM historia) on työskennellyt kulttuurialan asiantuntijatehtävissä niin tuottajana, kulttuurisuunnittelijana kuin saavutettavuuden parissa. Muun muassa historiaa ja elokuvatutkimusta yliopistossa opiskelleen Pelttarin osaamisen ytimessä ovat ymmärrys nuorten kohtaamisesta, saavutettavuudesta ja monimuotoisen maamme aluetuntemuksesta.
Annu Nietula profiilikuva

Koordinaattori, Rovaniemi

Annu Nietula (medianomi YAMK, sirkustaiteen ohjaaja AMK) työskentelee sekä Taidetestaajat-koordinaattorina että Rovaniemen kaupungin lastenkulttuurituottajana ja vastaa laajasti lasten ja nuorten kulttuuripalvelujen koordinoinnista, suunnittelusta ja kehittämisestä sekä lasten ja nuorten osallisuuden edistämisestä kulttuurin keinoin.

Koordinaattori, Seinäjoki

Elina Muotio (kulttuurituottaja AMK) on valmistunut kulttuurituottajaksi musiikkipainotteisen sosiokulttuurisen työn suuntautumisvaihtoehdosta. Muotio on toiminut mm. tuottajana, projektipäällikkönä, ohjaajana sekä taiteilijana. Hänen vahvuuksiaan ovat erityisesti nuorille suunnattu yleisötyö ja moniammatillinen yhteistyö. Luennoitsijana Elina on innostava ja kannustava.

Koordinaattori, Jyväskylä


Hanna Brotkin (FM taidekasvatus, ammatillinen opettaja, vaatetussuunnittelija) on työskennellyt työuransa alussa muodin parissa, yli vuosikymmenen opettajana JAMKin liiketalouden alalla, viimeiset kahdeksan vuotta Taidetestaajien koordinaattorina, jonka ohessa kulttuuriopetussuunnitelma Kompassin suunnittelijana kolme vuotta. Esiintyjänä Hanna on energinen ja valovoimainen tarinankertoja.

Koordinaattori, Helsinki

Kaisa Järvelinillä (tanssit. maist.) on vuosien kokemus tanssin ja sirkuksen kentiltä esiintyjänä, koreografina ja ohjaajana, tuottajana ja opettajana sekä sirkuskoulun rehtorina. Järvelin on selkeä ja jämpti esiintyjä, jolta hoituvat niin asiapitoiset puheenvuorot kuin vaikkapa tilaisuuden juontaminen tunnelmaa keventäen.
Laura Pitkänen profiilikuva

Koordinaattori, Joensuu

Laura Pitkänen (media-assistentti, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja) on työskennellyt Taidetestaajat-ohjelmassa sen alusta alkaen sekä toiminut mm. nuorten itse ideoimien ja toteuttamien kulttuuritapahtumien tuottajana. Pitkäsen mielenkiinnonkohteisiin kuuluu erityisesti nuorten osallisuuden kasvattaminen sekä taide oman identiteetin vahvistajana.

Koordinaattori, Helsinki

Mereca Victorzon (FM taidehistoria, teetaide) on työskennellyt yli 10 vuoden ajan taide- ja kulttuurikentällä asiantuntijatehtävissä. Hänen osaamisalueitaan ovat erityisesti museokentän yleisötyö, taidekentän saavutettavuus ja museopedagogiikka. Victorzon on puhujana selkeä ja innostava. Hän toimii aktiivisesti erilaisissa rooleissa museokentällä.

Koordinaattori, Turku

Sami Blomberg (kulttuurituottaja AMK, YAMK)  on toiminut pitkään kulttuuri- ja kunta-alalla mm. tapahtumatuottajana, ohjelmapäällikkönä ja koordinaattorina. Blomberg puhuu mielellään tapahtumatuottamisesta, taiteen ja kulttuurin merkityksestä ihmisen elämään ja kasvuun sekä niiden asemaan yhteiskunnassa.
Susanna Koponen profiilikuva

Koordinaattori, Lahti

Susanna Koponen (KM, luokanopettaja) on noin 25 vuoden työuransa aikana työskennellyt opettajana ja koordinaattorina kulttuurikasvatuksen parissa. Koposen erityisosaaminen linkittyy yleisötyöhön, erityispedagogiikkaan ja museologiaan. Häntä kiinnostaa erityisesti koulujen ja koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen välinen yhteistyö. 
Tuula Penttilä profiilikuva

Koordinaattori, Hämeenlinna

Tuula Penttilä (TeM, viulisti) on työskennellyt taiteiden parissa koko työikänsä mm. näyttelijänä ja muusikkona. Penttilällä on syvällinen ymmärrys erilaisten taidetoimijoiden sisällöistä ja toimintakulttuurista, sekä kulttuurin merkityksestä nuoren identiteetin kasvulle. Tuula on puhujana napakka ja osaa aktivoida kuulijoita ajattelemaan asioita uudella tavalla.

Miten voimme auttaa?

Jos olet kiinnostunut kutsumaan Taidetestaajat-konkarin esimerkiksi puhumaan tapahtumaasi tai kirjoittamaan blogitekstiä tai artikkelia, ota yhteyttä ohjelman päällikkö Joonas Keskiseen (etunimi.sukunimi@taidetestaajat.fi). Kerrothan tapahtuman luonteesta, ajankohdasta, aiheesta ja muista toiveistasi, niin räätälöimme puheenvuoron juuri tarpeisiisi sopivaksi. Muistathan myös mainita, millä kielellä haluat asiantuntijamme esiintyvän. Asiantuntijamme käyttävät vaihdellen suomea, ruotsia ja englantia.