Uutisarkisto

43 uutista

Innostus tarttuu

17.03.2023
Osa 4/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Sarjan neljännessä osassa parhaita käytäntöjä meille jakaa pitkäaikainen koordinaattori Hanna Brotkin Jyväskylästä.
Lue uutinen

Sekä nuoret että taiteilijat tarvitsevat valmistelua

10.03.2023
Osa 3/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Kolmannessa osassa haastattelussa on oululaisen Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula.
Lue uutinen

Monta tietä onneen

03.03.2023
Osa 2/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Haastatteluvuorossa koordinaattori Mereca Victorzon, joka on itsekin opastanut taidetestaajia Ateneumin taidemuseossa.
Lue uutinen

Varautuminen mahdollisiin rautatiealan lakkoihin

01.03.2023
Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Mikäli junat eivät seuraavan kahden viikon aikana liiku, selvitetämme ensisijaisesti mahdollisutta toteuttaa Taidetestaajat-vierailut bussikuljetuksin. Bussiliikenteen lakkojen vuoksi voi kuitenkin olla, että korvaavia kuljetuksia ei kaikille pystytä järjestämään.
Lue uutinen

Nuoren arvostava kohtaaminen

24.02.2023
Osa 1/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Ensimmäisenä haastattelussa koordinaattori Tuula Penttilä, joka on työskennellyt Taidetestaajissa toiminnan alusta lähtien.
Lue uutinen

Taidetestauksesta pysyvä osa suomalaista peruskoulua

20.02.2023
Alun perin kolmivuotiseksi hankkeeksi suunniteltu Taidetestaajat on vakiinnuttanut asemansa tärkeänä osana suomalaista taidekenttää ja peruskoulua. Jotta myös kaikki tulevat kahdeksasluokkalaiset pääsevät kokemaan taidetta, on rahoitukselle löydyttävä pysyvä paikka valtion budjetista. Lue hallitusohjelmatavoitteistamme tästä artikkelista.
Lue uutinen

Lukuvuoden 2023-24 vierailukohteet on valittu

26.01.2023
Ensi lukuvuoden vierailukohteiksi on valittu 84 upeaa elämystä eri puolilta Suomea. Katso tästä artikkelista lukuvuoden 2023-24 Taidetestaajat-vierailukohteet.
Lue uutinen

Mitkä olivat syksyn 2022 nuorten suosikkielämykset?

13.01.2023
Syyslukukaudella 2022 yhteensä 50 600 nuorta pääsi taidevierailulle 44 kohteeseen ympäri Suomen. Mistä elämyksistä nuoret pitivät eniten ja miksi? Tässä muutama poiminta nuorten arvioista syksyn vierailuilta.
Lue uutinen

Kiitos syyslukukaudesta – kohti säkenöivää uutta vuotta 2023!

21.12.2022
Kiitollisina hyvin sujuneesta syyslukukaudesta siirrymme hiljalleen joulun viettoon. Kiitos kaikille syksyllä mukana olleille taidetoimijoille, opettajille, rehtoreille, liikennöitsijöille ja muille yhteistyökumppaneillemme!
Lue uutinen

Uusia julkaisuja: Matkapäiväkirja-tehtävä ja Arviointi-juliste

09.12.2022
Olemme julkaisseet kaksi uutta julistejulkaisua (ladattavia pdf-tiedostoja): Matkapäiväkirja-tehtävän sekä Arviointi-julisteen. Julkaisut ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi Julkaisut-sivullamme.
Lue uutinen