Uutisarkisto

65 uutista

Rekry: Haemme valtakunnalliseen Taidetestaajat-tiimiimme koordinaattoreita

14.02.2024
Haemme valtakunnalliseen Taidetestaajat-tiimiimme koordinaattoreita. Koordinaattorina työskentelet monipuolisesti Suomen suurimman kulttuurikasvatusohjelman tuottamisen parissa. Työskentelet osana Taidetestaajat-tiimiä, jota johtaa ohjelman päällikkö. Apunasi ovat lisäksi Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton muut työntekijät. Liiton toimisto sijaitsee Tampereella, mutta työskentelet pääasiassa etänä kotitoimistolta mistä tahansa päin Suomea.
Lue uutinen

Game music collective säteilee onnea lavalla

14.02.2024
Osa 5 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Viidennen arvion on kirjoittanut Emma Kuningas Parolan Yhteiskoulun 8C-luokalta Game music collectiven konsertista.
Lue uutinen

Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka sytytti koululaiskatsomon

07.02.2024
Osa 4 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Neljännen arvion on kirjoittanut Silva Kulju ja Inka Elomaa Iittalan yhtenäiskoulun 8A-luokalta.
Lue uutinen

Taidetestaajien vierailukohteet kaudelle 2024–25 on valittu – luvassa huikeita elämyksiä jokaiselle Suomen 8.-luokkalaiselle 

05.02.2024
Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma tarjoaa myös lukuvuonna 2024–25 korkeatasoisia taide-elämyksiä kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Tulevana lukuvuonna jälleen 100 % suomalaisista yläkouluista on ilmoittautunut mukaan taidetestaamaan, yhteensä yli 70 000 henkeä. Vierailukohteiksi kahdeksasluokkalaisille on valittu 87 elämystä eri puolilta Suomea.
Lue uutinen

Ajatuksia avartava sinfoninen konsertti

31.01.2024
Osa 3 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Kolmannen arvion on kirjoittanut Ronja Myllyntausta Parolan Yhteiskoulun 8C-luokalta.
Lue uutinen

Kymenlaakson steinerkoululaiset Taidetestaamassa

24.01.2024
Osa 2 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Toisen arvion ovat kirjoittaneet Kymenlaakson Steinerkoululaiset. Luokan ajatukset kokosi Nella Roivas.
Lue uutinen

Hieman sekava Murhan punainen lanka piti kuitenkin otteessaan

17.01.2024
Osa 1 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Ensimmäisen arvion ovat kirjoittaneet Turengin yhteiskoulun kahdeksasluokkalaiset Taika Sahlberg, Jasmin Rikkonen ja Noora Hänninen Hämeenlinnan Teatterin Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka -näytelmästä.
Lue uutinen

Lämmin kiitos kuluneesta syyslukukaudesta!

21.12.2023
Onnistuneen syyslukukauden päätteeksi siirrymme hiljalleen joulun viettoon. Sitä ennen on hyvä vilkaista, mitä kuluneen syksyn aikana on tapahtunut ja kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat mahdollistaneet toimintamme. Kiitos siis kaikille syksyllä mukana olleille taidetoimijoille, opettajille, rehtoreille, liikennöitsijöille ja muille yhteistyökumppaneillemme!
Lue uutinen

Eduskunta on päättänyt olla rahoittamatta Taidetestaajat-ohjelmaa kaudella 2024–25

18.12.2023
Eduskunnan sivistys- ja tiedejaoston päätös olla rahoittamatta Taidetestaajat-ohjelmaa kaudella 2024–25 on raju erityisesti tässä taloustilanteessa, jossa kustannusten nousu on huimaa. Päätös on myös yllättävä huomioiden ohjelman tunnustetut ansiot, kuten oikeusministeriön demokratiapalkinnon kunniamaininta 2022 sekä Sivistyksen puolesta -palkinto 2023.
Lue uutinen

Varautuminen mahdollisiin julkisen liikenteen lakkoihin

11.12.2023
Julkiseen liikenteeseen kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan juna-, metro- ja raitiovaunuliikenteen päiväksi torstaina 14. joulukuuta. Mikäli junat eivät liiku, selvitämme ensisijaisesti mahdollisuutta toteuttaa Taidetestaajat-vierailut bussikuljetuksin. Mahdollisten bussiliikenteen lakkojen vuoksi voi kuitenkin olla, että korvaavia kuljetuksia ei pystytä kaikille järjestämään.
Lue uutinen