fbpx

Uutisarkisto

13 uutista

Taidelaitosten ohjelmahaku lukuvuodelle 2022-2023

25.11.2021
Taidelaitosten Taidetestaajat-ohjelmahaku lukuvuodelle 2022–2023 aukeaa tiistaina 7. joulukuuta 2021 ja päättyy 5. tammikuuta 2022. Taidealan organisaatiot voivat hakea vierailukohteeksi jättämällä sähköisen hakemuksen Suomen Kulttuurirahaston hakujärjestelmään. Valinnan tuloksista tiedotetaan helmikuussa 2022. Katso hakuilmoitus ja tarkemmat hhakuohjeet tästä artikkelista.
Lue uutinen

Rekry: Haemme koordinaattoria pääkaupunkiseudulle

23.11.2021
Haemme tiimiimme määräaikaista koordinaattoria pääkaupunkiseudulle ajalle heti–30.6.2022. Koordinaattorina työskentelet monipuolisesti Suomen suurimman kulttuurikasvatusohjelman tuottamisen parissa. Työskentelet osana noin 13-henkistä tiimiä, jota johtaa Taidetestaajat-toiminnan päällikkö. Liiton toimisto sijaitsee Tampereella, mutta työskentelet pääasiassa etänä. Lähin kollegasi on Helsingissä istuva koordinaattorimme. Hae heti, sillä aloitamme haastattelut jo hakuaikana!
Lue uutinen

Ehdokkaiden kärkikolmikko vuoden taide-elämykseksi julkistettu

18.11.2021
Teatteri nousi taidemuotona vahvasti esiin, kun Suomen lastenkultturikeskusten liitto julkaisi jo ennakkoon kärkikolmikon Vuoden taide-elämykseksi. Koululaisten suosikeiksi nousivat Hämeenlinnan teatterin hittikomedia ”Näytelmä, joka menee pieleen”, Tampereen Teatteri esitys Agatha Christien murhaklassikosta ”Eikä yksikään pelastunut” ja Varkauden Teatterin menestysmusikaali ”Simpauttaja-Finnhits”. Voittaja kolmikosta julkistetaan Kulttuurigaalassa.
Lue uutinen

Koronapassin käyttö Taidetestaajat-vierailuilla

18.11.2021
Aluehallintovirastolta saamamme ohjeen mukaan yksityisnäytös yhdelle koululuokalle tai useammalle luokalle samasta koulusta ei ole kokoontumisrajoitusten piiriin kuuluva yleisötilaisuus. Jos näytökseen osallistuu luokkia useammasta eri kouluista, se katsotaan yleisötilaisuudeksi ja on siten mahdollisten alueellisten kokoontumisrajoitusten piirissä. Katso tästä artikkelista avin ohjeet koronapassin käyttöön Taidetestaajat-vierailuilla.
Lue uutinen

Siat-taidenäyttelystä ja kahdeksasluokkalaisten Taidetestaajat-vierailuista Seinäjoen taidehallilla

04.11.2021
Taidetestaajien ja Seinäjoen taidehallin yhteinen vastine Ylen 3.11. julkaisemaan artikkeliin "Maatalouspitäjä Kurikassa koululaisten vierailu sikojen oloista kertovaan näyttelyyn peruttiin – Wilma-viestin mukaan koulujen tehtävä ei ole "pakkosyöttää tiettyä vakaumusta".
Lue uutinen

Ilmoittaudu Ylimääräisen ohjelmahaun hakuinfoon 5.11. klo 9-10

25.10.2021
Taidetestaajat järjestää perjantaina 5. marraskuuta kello 9-10 hakuinfon ylimääräisestä ohjelmahausta, jossa haetaan pandemian aiheuttamiin poikkeusoloihin sopivia konsepteja ja keinoja tarjota koululaisille taidetta koronaturvallisesti vielä kuluvan lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu tapahtumaan nyt! Hakuinfo järjestetään Teams-kokouksena. Tervetuloa hakuinfoon!
Lue uutinen

Save the Date: Kulttuurigaalaa juhlitaan 25.11.2021

18.10.2021
Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella 25.11.2021. Suorana Yle TV1-kanavalla lähetettävä juhla huipentuu yleisöäänestyksellä valittavien Vuoden kulttuuripersoonan ja kulttuuriteon julkistamisiin. Torstaina 25. marraskuuta jännitetään siis ilta telkkarin ääressä vuoden parhaita taide- ja kulttuuritekoja, -tyyppejä ja -tapahtumia!
Lue uutinen

Ylimääräinen ohjelmahaku Taidetestaajiin kaudelle 2021–22

05.10.2021
Taidetestaajat avaa 1.11.2021 ylimääräisen ohjelmahaun, jossa haetaan uusia keinoja tuottaa yläkoululaisille taide-elämyksiä poikkeusoloissa vielä tämän lukuvuoden aikana. Tavoitteena on löytää vaihtoehtoisia tapoja viedä taide yläkoululaisten tavoitettavaksi ilman fyysistä lähikontaktia tai taidelaitosten sisätiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia.
Lue uutinen

Webinaari pelillistämisestä (etä)taide-elämysten toteuttamisessa

05.10.2021
Järjestämme tiistaina 12.10.2021 klo 9.30-10.45 webinaarin taidekasvatuksen, lastenkulttuurin ja yleisötyön ammattilaisille pelitaiteen ja pelillistämisen mahdollisuuksista (etä)taide-elämysten toteuttamisessa. Ilmoittaudu mukaan nyt! Alustajana pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen.
Lue uutinen

Kahdeksasluokkalaisten paluu taiteen äärelle

22.09.2021
Taidetestaajat-toiminnan viides lukukausi käynnistyi eilen 21.9., kun torniolaisen Putaan koulun kahdeksasluokkalaiset saapuivat vierailulle Aineen taidemuseoon Tornion länsirannalle. Korona vaikeuttaa taidevierailujen toteuttamista edelleen, mutta tavoitteena on järjestää mahdollisimman moni taide- ja kulttuurielämys paikan päällä.
Lue uutinen