Uutisarkisto

49 uutista

Taidetestaajien seitsemäs lukuvuosi on käynnistynyt

23.08.2023
Lukuvuoden 2023–24 taidetestaus on polkaistu käyntiin, kun ensimmäiset Taidetestaajat vierailivat Mayumi Niiranen-Hisatomin ja Annu Vertasen töistä koostuvassa Risteymiä-näyttelyssä Imatran taidemuseossa. Vierailun aikana Pappilansalmen koulun oppilaat tutustuivat taiteilijoiden teoksiin ja osallistuivat työpajaan, jossa korjattiin ja koristeltiin vanhoja posliiniesineitä.
Lue uutinen

Paikan merkitys taidekokemukselle – miksi järjestämme taide-elämyksiä koulurakennuksen ulkopuolella

09.08.2023
Meiltä kysytään aina silloin tällöin, miksi emme tilaa taiteilijoita esiintymään kouluille. Tähän on useita syitä, joista ensimmäinen ja tärkein on paikan merkitys taidekokemuksen syvyydelle, vaikuttavuudelle ja tunnelmalle.
Lue uutinen

Taidetestaajat kiittää lukuvuodesta 2022-2023

26.05.2023
Lämmin kiitos taidetestaukseen osallistuneille kouluille, vierailukohteina toimineille taidelaitoksille sekä muille yhteistyökumppaneillemme hyvästä yhteistyöstä lukuvuonna 2022–2023. Lue tästä lyhyt yhteenveto tiistaina 23.5. Ahvenanmaalla päättyneestä taidevierailuvuodesta!
Lue uutinen

Taidetestaajat-seminaari Oulussa 6.–7.6.2023

21.04.2023
Tervetuloa Taidetestaajat-seminaariin kuulemaan ja keskustelemaan nuorten osallisuuden tukemisesta taiteen ja kulttuurin keinoin Kulttuuritalo Valveelle Ouluun 6.–7.6.2023. Seminaari on suunnattu ensisijaisesti taide- ja kulttuurialan ammattilaisille, jotka tuottavat tai ovat kiinnostuneita tuottamaan taidesisältöjä nuorille.
Lue uutinen

taidetestaajat-vierailusta ikimuistoiseksi luokkaretkeksi

27.03.2023
Joensuun Steinerkoulun oppilaat tekivät Taidetestaajat-vierailun Helsinkiin tammikuussa. Kun matkatoimiston välittämä varausvahvistus päiväreissusta Helsinkiin kilahti sähköpostiin, syntyi luokan opettajalle ajatus: kun kerran lähdetään Pohjois-Karjalasta Helsinkiin saakka, voisiko matkaan yhdistää luokkaretken yöpymisineen?
Lue uutinen

Kasilähtöisyyttä ja ketterää kehittämistä

24.03.2023
Viimeinen osa viiden artikkelin sarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Viimeisenä haastatteluvuorossa on Kiasman yleisötyöpäällikkö Minna Raitmaa, joka vastaa Taidetestaajista Kansallisgallerian museoissa.
Lue uutinen

Innostus tarttuu

17.03.2023
Osa 4/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Sarjan neljännessä osassa parhaita käytäntöjä meille jakaa pitkäaikainen koordinaattori Hanna Brotkin Jyväskylästä.
Lue uutinen

Sekä nuoret että taiteilijat tarvitsevat valmistelua

10.03.2023
Osa 3/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Kolmannessa osassa haastattelussa on oululaisen Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula.
Lue uutinen

Monta tietä onneen

03.03.2023
Osa 2/5 artikkelisarjasta, jossa konkarikoordinaattorit ja -taidelaitoskumppanit kertovat tärkeimmät oivalluksensa siitä, miten saada nuoret innostumaan ja osallistumaan taidevierailuilla. Haastatteluvuorossa koordinaattori Mereca Victorzon, joka on itsekin opastanut taidetestaajia Ateneumin taidemuseossa.
Lue uutinen

Varautuminen mahdollisiin rautatiealan lakkoihin

01.03.2023
Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Mikäli junat eivät seuraavan kahden viikon aikana liiku, selvitetämme ensisijaisesti mahdollisutta toteuttaa Taidetestaajat-vierailut bussikuljetuksin. Bussiliikenteen lakkojen vuoksi voi kuitenkin olla, että korvaavia kuljetuksia ei kaikille pystytä järjestämään.
Lue uutinen