Game music collective säteilee onnea lavalla

Osa 5 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Viidennen arvion on kirjoittanut Emma Kuningas Parolan Yhteiskoulun 8C-luokalta Game Music Collectiven konsertista. Kuva: Henrika Bäcklund

Oletko käynyt ikinä katsomassa pelimusiikkikonserttia livenä? Minä olen, ja se oli loistavaa.

Game Music Collective on pelimusiikkiyhtye, joka nimensä mukaan soittaa pelimusiikkia. Yhtye perustettiin vuonna 2016, ja siinä soittaa noin 20 henkilöä. Game Music Collectiven musiikissa voi kuulla monia erilaisia soittimia, sillä siinä yhdistyy orkesteri- ja bändisoittimet.

Menimme taidetestaamaan Helsingin Kulttuuritalolle 3.10.2023, ja siellä meille esiintyi hämmästyttävän taitava Game Music Collective. Minulle konsertti oli erittäin positiivinen kokemus. Tunnelma konsertissa oli loistava. Lavalla oli erilaisia valoja ja savua, joka teki tunnelmasta erityisen varsinkin kun istui ihan eturivissä. Ainoa negatiivinen asia oli ihmisten suuri määrä ja tungos, joka on kyllä ymmärrettävää tällaisessa tilaisuudessa.

Kappaleet olivat mahtavia. Vaikka ei pelaisi videopelejä, konsertti on silti erittäin mielenkiintoinen. En itsekään pelaa usein, mutta nautin musiikista todella paljon ja tunnistin jopa pari kappaletta. Esimerkiksi Angry birds oli erittäin tuttu lapsuudesta ja herätti nostalgiaa. Oli mukavaa, että aina ennen uutta kappaletta kerrottiin, mitä aiottiin soittaa varsinkin, kun ei itse ole niin perehtynyt aiheeseen.

Yhtyeen soittajat todellakin hoitivat hommansa täydellisesti. Heistä suorastaan säteili onnea ja iloisuutta yleisöön. En itsekään pystynyt olemaan hymyilemättä, kun seurasin soittajien ihania hymyjä ja nauramista. Heistä kyllä huomasi, että he nauttivat juuri tästä. Varsinkin mieleeni jäi viulunsoittaja, joka sai koko yleisön heittäytymään mukaan ja pursusi onnea.

Kokonaisuudessaan kokemus oli erittäin mahtava ja jätti minut hämmentyneeksi, mutta todella iloiseksi. Konsertti ei ollut yhtään tylsä, vaikka ajattelin ensiksi, että en jaksaisi katsoa esitystä koko tunnin ajan. Vaikka aihekaan ei ole itselle niin tuttu, aika meni ihan huomaamatta. Game Music Collectiven konsertti oli aivan ainutlaatuinen, enkä ole koskaan ennen ollut vastaavassa, mutta varmasti lähtisin uudestaan, jos saisin tilaisuuden.

Kasien arviot elämyksestä löytyvät Arviot-osiosta!

sarjan Muut osat