Ajatuksia avartava sinfoninen konsertti

Osa 3 blogisarjasta, jossa kahdeksasluokkalaiset jakavat oman taidearvionsa Taidetestaajat-vierailulta. Kolmannen arvion on kirjoittanut Ronja Myllyntausta Parolan Yhteiskoulun 8C-luokalta. Kuva: Game Music Collective.

Sinfoninen pelimusiikkikonsertti on mukaansatempaava ja ajatuksia herättävä tapa nauttia taiteesta. Konsertissa pääsee nauttimaan monipuolisista ja todella taitavista soittajista.

Lokakuun alussa kävimme katsomassa Game Music Collectiven konsertissa Helsingin kulttuuritalolla. Konsertin on järjestänyt Taidetestaajat, ja mukana on 8.-luokkalaisia eri puolilta Suomea. Mielenkiintoinen ja uudenlainen esitys saa yhden tunnin tuntumaan aivan kymmeneltä minuutilta. Koko yleisö on täysin mukana konsertin kulussa hurraten kappaleiden lopuissa.

Konsertin musiikkityyli eroaa paljon musiikista, jota normaalisti kuuntelisin. Välillä vaihtelu kuitenkin virkistää ja avaa silmiä uusille musiikkityypeille. En itse yleisesti kuuntele sinfonista musiikkia, mutta tämä konsertti sai oman mielipiteeni muuttumaan lähes totaalisesti.

Ennen konserttia ajattelin, että sinfoninen musiikki on tylsää, yksitoikkoista ja vanhanaikaista. Yhtyeen omanlainen tyyli koetella sinfonisen musiikin rajoja ja yhdistää ne nykyajan pelimusiikkien kanssa saa ajatukset avartumaan. Monet vanhemmat ihmiset saattavat kuvitella pelimusiikkiin liittyvän aseilla räiskintää ja väkivaltaa. Jos edes osa heistä kävisi tämän tapaisessa konsertissa, he näkisivät pelimusiikin taiteellisen ja kauniin puolen. Myös nuoret, joilla on suuria ennakkoluuloja sinfonista musiikkia kohtaan voisivat löytää konsertin myötä uuden näkökulman ja jopa mielenkiinnon kohteen.

Suosittelen konserttia jokaiselle iästä, sukupuolesta ja mielenkiinnonkohteista riippumatta. Se on todellakin käymisen arvoinen monin eri tavoin.

Konsertti varmasti avartaa myös sinunkin kuvitelmaasi pelimusiikista ja sinfonisesta musiikista.

Kasien arviot elämyksestä löytyvät Arviot-osiosta!

sarjan Muut osat