Varautuminen mahdollisiin julkisen liikenteen lakkoihin

Julkiseen liikenteeseen kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan juna-, metro- ja raitiovaunuliikenteen päiväksi torstaina 14. joulukuuta. Mikäli junat eivät liiku, selvitämme ensisijaisesti mahdollisuutta toteuttaa Taidetestaajat-vierailut bussikuljetuksin. Mahdollisten bussiliikenteen lakkojen vuoksi voi kuitenkin olla, että korvaavia kuljetuksia ei pystytä kaikille järjestämään.

Tällöin koordinaattorimme ottavat yhteyttä sekä kouluihin että taidelaitoksiin peruakseen vierailut. Taidetoimijoille maksamme varatut pääsyliput, vaikka vierailut juna- tai bussilakkojen takia peruuntuisivat. Kouluille pyrimme parhaamme mukaan järjestämään korvaavat vierailut.

Mikäli luokkanne matkustaa vierailulle lentokoneella ja HSL:n paikallisliikenne on lakkojen takia poissa käytöstä, pyrimme järjestämään tilausbussi- tai taksikuljetukset lentokentältä taidelaitokseen. Meillä on tarkat tiedot kunakin päivänä matkaavista ryhmistä ja heidän matkasuunnitelmistaan. Koordinaattorimme pitävät huolta siitä, ettei mikään ryhmä jää jumiin lentokentälle.

Koska lakkojen toteutuminen on epävarmaa, emme ryhdy perumaan vierailuja ennakoivasti. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme muutoksista tarpeen vaatiessa Taidetestaajat-vierailua edeltävänä päivänä.

Mikäli taidetoimijoilla on lakkoihin liittyviä kysymyksiä, otattehan yhteyttä omaan koordinaattoriinne. Kouluille nopein yhteydenottotapa on yleensä yhteinen sähköpostiosoitteemme info@taidetestaajat.fi.