Tutustu taidetestaajien etäelämyksiin
Elämysten varaaminen tapahtuu Lyyti-järjestelmässä. Linkki ajanvaraukseen on toimitettu sähköpostitse yläkoulujen rehtoreille sekä Taidetestaajat-yhteyshenkilöille ja vastuuopettajille. Tutustuthan huolellisesti etukäteen elämystarjontaamme, jotta voit valita luokallenne soveltuvan kokonaisuuden!
Kansallisgalleria: Kiasman taidetestaajat
Luvassa on verkkovälitteinen nykytaide-elämys, jonka kohtaamispaikkana toimii Teams. Yhdessä Kiasman ammattitaitoisen oppaan kanssa nuoret pääsevät perehtymään nykytaiteen museo Kiasman kokoelmateosten moninaisuuteen, menetelmiin ja materiaaleihin, kurkistamaan huhtikuussa avautuvaan ARS22-näyttelyyn, tutustumaan Marja Helanderin videoteokseen ”Maan sisällä linnut” sekä osallistumaan nykytaideteoksen luomiseen.
Sisältö tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. Kokonaisuuden kesto on 75 minuuttia.
Varaukset vierailuihin tulee tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen vierailuajankohtaa.
Red Nose Company: Don Quijote
Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, josta on viime vuosina tullut yksi maamme kysytyimmistä kiertueteattereista. Heidän esityksensä Don Quijote tuo eurooppalaisen kirjallisuuden klassikon tähän päivään. Musiikki soi ja maisemassa siintävät tuulimyllyt, kun Don Quijote ja hänen uskollinen aseenkantajansa Sancho Panza lähtevät taisteluun maailman vääryyksiä vastaan!
Vierailukokonaisuuteen kuuluu esitystallenne Don Quijote, jonka luokka voi katsoa yhdessä milloin tahansa ennen etä-yleisötyötuntia. Tallenteen kesto on 45min. Käytettävissä ovat myös omaan tahtiin tehtävät etko- ja jatkomateriaalit Taidetestaajat-järjestelmästä. Etä-yleisötyötuntiin kuuluu tunnelmaan virittelevä talkshow-tyyliin rakennettu video, jolla esitellään esityksen koostamista.
Varauslomakkeella varattavissa on etä-yleisötyötunti, jonka kesto on 45min. Elämys ja työpaja toteutetaan suomeksi.
Etä-yleisötyötunnit on varattava vähintään kaksi viikkoa ennen yleisötyötunnin toteutusta.
Arkkitehtuurimuseo & Designmuseo: Arkkitehtuuria ja muotoilua – Kuka suunnittelee mun arkea?
Minkälainen sinun lähiympäristösi on? Minkälaisessa talossa asut? Minkälaiset vaatteet sinulla on päälläsi? Entä miten liikut kaupungissa, missä kuljet? Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työpajassa tutkitaan yhdessä, minkälaista maailmaa suunnittelemme, ihmetellään mieluisia ja ristiriitaisia tunteita herättäviä suunnitteluesimerkkejä sekä kokeillaan ja leikitään mahdollisilla tulevaisuuksilla.
Verkossa pääsette vierailulle kiertävään pop up-näyttelyyn, jonka aiheena on Hyvä lähiympäristö. A&DO Labran näyttelystä löytyy museokokoelmien esimerkkejä muotoilusta ja arkkitehtuurista. Minkälaisia esimerkkejä arjen designista, arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta löydät?
Vierailu näyttelyyn toteutetaan itse valitsemananne ajankohtana ja voitte hyödyntää myös A&DO Labran Hyvän lähiympäristön työkirjaa. Varauslomakkeelta varataan näyttelyvierailun jälkeen toteutettava verkkotyöpaja, jonka kesto on 75 minuuttia. Työpaja on toteutettavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Vierailu on varattava vähintään kaksi viikkoa ennen toteutuspäivää.
Suomen kansallisteatteri: Anne F. – KAIKKI AJANKOHDAT VARATTU!
KAIKKI TÄMÄN ELÄMYKSEN YLEISÖTYÖTUNNIT ON LOPPUUNVARATTU
Anne Frankin päiväkirjaan pohjautuva teatteriesitys Anne F on elinvoimainen tulkinta maailmankirjallisuuden kenties sydäntäsärkevimmästä tositarinasta. Näyttämöllä nähdään Kansallisteatterin Kantti-nuortenteatterin 20 esiintyjää, jotka ovat iältään 16-20-vuotiaita.
Elämyskokonaisuus koostuu hyvälaatuisesta esitystallenteesta, valmiista ennakkotehtäväpaketista sekä live-etätapaamisesta ohjaajan ja yhden näyttelijän kanssa. Opettaja saa käyttöönsä esityslinkin, jonka hän voi näyttää oppilaille haluamanaan ajankohtana.
Katso esityksen traileri tästä linkistä: https://vimeo.com/676085742
Varattavissa online-taiteilijatapaaminen, jonka kesto on 45min. Ennen tapaamista tulee luokan katsoa yhdessä esitystallenne Anne F. (kesto 110min), jonka löydätte Taidetestaajat-järjestelmästä. Elämys ja työpaja toteutetaan suomeksi. Esitys on tekstitetty suomeksi.
Taiteilijatapaamisessa mukana yksi esityksen nuorista sekä ohjaaja tai muu taiteilija, jotka kertovat esityksen synnystä, teatterin harrastamisesta ja korona-ajan haasteista sekä vastaavat kysymyksiin.