Vuoden museopedagoginen teko -Kunniamaininta taidetestaajille

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry palkitsi eilen, torstaina 27.10.2022 Suomen Museoliiton Taidemuseopäivillä Lahdessa Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman Vuoden museopedagoginen teko -kunniamaininnalla pitkäjänteisestä ja valtakunnallisesta museopedagogian saavutettavuuden lisäämisestä. Vuoden museopedagogiseksi teoksi valittiin Järvenpään taidemuseon ja Järvenpään lukion kuva- ja mediataiteen linjan sekä brittiläisen mediataiteilija Stanzan yhteistyöprojektin Havaintoja kaupungista. Onnittelut Järvenpäähän voitosta!

Kunniamaininnan antamista Taidetestaajille perusteltiin seuraavasti ”Taidetestaajat on laajuudessaan vaikuttava, tulevaan tähtäävä sekä taidetta ja taidesuhdetta arkipäiväistävä, yleissivistävä ja yhteiskunnallisesti tärkeä hanke, joka myös tasoittaa sosio-ekonomisia ja maantieteellisiä eroja polulla kulttuurin luo. Taidetestaajat ansaitsee Pedaali ry:n kunniamaininnan merkittävästä museomaailmaan kohdistuvasta työstään ja valtakunnallisesta nuorten kulttuurikasvatuksesta, jota on tehdään sekä täydellä sydämellä että kunnianhimoisesti.”

Lämmin kiitos Pedaalille kunnianosoituksesta. Jatkamme ilolla ja ylpeydellä sinnikästä työtämme museopedagogian ja nuorten kulttuurikasvatuksen eteen!

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry
Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry on aloittanut toimintansa 2005. Pedaali ry:n tavoitteena on edistää museopedagogista toimintaa, vahvistaa museoiden yleisötyötä tekevien ammatillista identiteettiä ja arvostusta, sekä tukea jäsentensä ammatillista kehittymistä. Yhdistys toimii alan keskustelufoorumina ja tarjoaa jäsenistölleen koulutusta ja verkostoja.
https://pedaali.fi/