Varautuminen mahdollisiin rautatiealan lakkoihin

Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Mikäli junat eivät seuraavan kahden viikon aikana liiku, selvitetämme ensisijaisesti mahdollisutta toteuttaa Taidetestaajat-vierailut bussikuljetuksin. Bussiliikenteen jo käynnissä olevien lakkojen vuoksi voi kuitenkin olla, että korvaavia kuljetuksia ei pystytä kaikille järjestämään.

Tällöin koordinaattorimme ottavat yhteyttä sekä kouluihin että taidelaitoksiin peruakseen vierailut. Taidelaitoksille maksamme varatut pääsyliput, vaikka vierailut juna- tai bussilakkojen takia peruuntuisivat. Kouluille emme valitettavasti pysty järjestämään korvaavia vierailuja, sillä loppukeväällä ei ole enää tarjolla kapasiteettia, ja vierailuihin varatut rahat on jo käytetty.

Mikäli luokkanne matkustaa vierailulle lentokoneella ja HSL:n paikallisliikenne on lakkojen takia poissa käytöstä, pyrimme järjestämään tilausbussi- tai taksikuljetukset lentokentältä taidelaitokseen. Meillä on tarkat tiedot kunakin päivänä matkaavista ryhmistä ja heidän matkasuunnitelmistaan. Koordinaattorimme pitävät huolta siitä, ettei mikään ryhmä jää jumiin lentokentälle.

Koska lakkojen toteutuminen on epävarmaa, emme ryhdy perumaan vierailuja ennakoivasti. Toivotaan, että neuvotteluissa löytyy ratkaisu ennen ensi maanantaita ja Taidetestaajat-vierailut pystytään toteuttamaan suunnitelmien mukaan.

Mikäli taidelaitosten edustajilla on lakkoihin liittyviä kysymyksiä, otattehan yhteyttä omaan koordinaattoriinne. Kouluille nopein yhteydenottotapa on yleensä yhteinen sähköpostiosoitteemme info@taidetestaajat.fi.