Uusia Taidetestaajien etäelämyksiä on julkaistu

Taidetestaajien etäelämystarjottimella on sekä ajanvarausta vaativia verkkoelämyksiä että koulujen omatoimisesti katsottavia tallenteita. Etäelämystarjottimen kokonaisuudet arvioidaan Taidetestaajien arviointityökalulla.

1. Omatoimielämykset

Omatoimielämystarjotin on julkaistu Taidetestaajat-järjestelmässä. Osa kokonaisuuksista on jo katsottavissa, osa valmistuu myöhemmin keväällä.

Tallenteet ovat katsottavissa vähintään lukuvuoden 2021–22 loppuun (4.6.2022), eli ne sopivat erinomaisesti vaikkapa lukuvuoden viimeisten viikkojen ohjelmaksi.

Kuka tahansa yläkoulun opettaja, jolla on tunnukset Taidetestaajat-järjestelmään, pääsee tarkastelemaan ja käyttämään sisältöjä.

Omatoimielämykset ovat tallenteita, joista opettajat voivat valita luokilleen sopivimmat. Tallenteen katsomisen voi tarvittaessa keskeyttää ja jatkaa myöhemmin. Kuhunkin tallenteeseen liittyy myös pedagogista materiaalia. Omatoimielämyksiin ei tarvitse varata aikoja, vaan luokat voivat katsoa vaikka kaikki tallenteet.

Luvassa on esimerkiksi sirkus- ja konserttitallenteita sekä dokumenttielokuva Sibelius Akatemian kapellimestariluokan opiskelusta. Omatoimielämykset sopivat myös esimerkiksi valinnaisryhmien käytettäväksi.

Taidetestaajat-järjestelmään pääset tästä linkistä:

2. Varattavat verkkoelämykset

Varattavat verkkoelämykset ovat reaaliaikaisia ja vuorovaikutteisia tilaisuuksia. Niihin tulee varata luokalle paikat, joita on kuhunkin elämykseen tarjolla rajoitetusti. Verkkoelämyksiä voivat varata myös 7.- ja 9.-luokat sekä valinnaisryhmät.

Vapaita aikoja on vielä seuraaviin verkkoelämyksiin:

  • Kansallisgalleria: Etävierailu Kiasmaan
  • Arkkitehtuurimuseo & Designmuseo: Arkkitehtuuria ja muotoilua – Kuka suunnittelee mun arkea?
  • Red Nose Company: Don Quijote, etä-yleisötyötunti

Toivomme, että aikoja/sisältöjä varataan vain yksi per luokka.

Ajanvaraukset tehdään Lyyti-järjestelmän kautta (linkki lähetetty sähköpostilla kouluille). Lyytistä löydät myös tarkemmat kuvaukset varattavissa olevista etäelämyksistä. Varaathan ajan mahdollisimman pian, sillä niitä on tarjolla rajoitetusti. Varaukset ilmestyvät pienellä viiveellä myös Taidetestaajat-järjestelmän luokkakohtaisiin näkymiin, ja etäelämykset voidaan arvioida Taidetestaajien arviointisovelluksella.