Unelmien taidevierailumatka -kirjoituskilpailun voitto Jämsänkoskelle

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Taidetestaajat järjestivät toukokuussa 2022 seitsemäsluokkalaisille suunnatun kirjoituskilpailun “Unelmien taidevierailumatka”. Voitto ratkesi elokuussa ja ykköspalkinnon pokkasi tällä kertaa nykyinen 8. luokkalainen Lotta Lindeman Jämsänkosken yhtenäiskoulusta tekstillään “Unohtumaton Apassionata”, joka haastoi upeasti pohtimaan, mikä oikeastaan on taidetta. 

Kunniamaininnat hienoista kilpailutöistään vastaanottivat Lotan luokkakaverit Roni Merihonka (kuvassa keskellä) ja Matias Huuskonen (oikealla).

Tuomarien mukaan Apassionata-hevosshow ei olisi ensimmäisenä mielessä sujahtanut taiteen kategoriaan, mutta Lotan teksti kuvailee elämystä hyvinkin taiteellisena kokemuksena.

Koko yleisö katsoo lumoutuneena, kun ponit ikään kuin tanssivat edessämme. Tämän mystisen tanssin jälkeen saimme seurata huimia estehyppyjä, upeaa akrobatiaa hevosen selässä ja hurjan näköistä lännenratsastusta.

– Katkelma Lotan Lindemanin kilpailutyöstä “Unohtumaton Apassionata”

Palkintona voitosta Taidetestaajat järjesti Lotan luokalle lokakuussa herkutteluhetken sekä upean taide-elämyksen, jonka toteuttivat sirkustaiteilija Onni Toivonen sekä muusikko-äänisuunnittelija Konsta Leinonen. Onnea Lotta, Roni ja Matias!