fbpx

Koronapassin käyttö Taidetestaajat-vierailuilla

Aluehallintovirastolta saamamme ohjeen mukaan oppilaitosten järjestämät retket erilaisiin yleisötilaisuuksiksi katsottaviin näytöksiin ovat mahdollisten alueellisten kokoontumisrajoitusten piirissä. Tällaisia ovat esimerkiksi retket teatteriin, konserttiin tai sirkukseen.

Kuitenkin yksityisnäytös esimerkiksi yhdelle koululuokalle tai useammalle koululuokalle samasta koulusta ei ole kokoontumisrajoitusten piiriin kuuluva yleisötilaisuus.

Jos näytökseen osallistuu koululuokkia useammasta eri kouluista, se ei ole edellä mainitun tapaan yksityistilaisuus, vaan yleisötilaisuus. Tällöin myös koronapassia tulisi vaatia 16-vuotiaalta tai sitä vanhemmalta, myös opettajilta, yli viidenkymmenen henkilön tapahtumissa.

Tapahtuman järjestäjä eli taidelaitoksen edustaja on velvollinen tarkistamaan osallistujien koronapassit.

HUOM: Alle 16-vuotiaat eli käytännössä kaikki kahdeksasluokkalaiset voivat osallistua tilaisuuksiin ilman koronapassin esittämistä. Alle 16-vuotiaita osallistujia ei tarvitse siis eristää muusta yleisöstä (esimerkiksi opettajista), vaan he voivat toimia tapahtumassa samaan tapaan kuten osallistujat, joilta koronapassi vaaditaan.

Huomioithan, että kokoontumisrajoitukset ja koronapassin käyttövaatimus vaihtelevat maakunnittain. Mikäli alueellasi on voimassa kokoontumisrajoituksia ja käytössä on koronapassi, noudata näitä ohjeita. Mikäli olet epävarma, voit aina varmistaa vierailutilanteen ja voimassa olevat käytännöt Taidetestaajat-koordinaattorilta.

Koordinaattoreiden yhteystiedot löydät tältä sivulta: https://taidetestaajat.fi/yhteystiedot.

Tänään (18.11.2021) voimassa olevat kokoontumisrajoitukset alueittain:

Varsinais-Suomi
Määräys ajalle 16.11.-16.12.2021: Voi järjestää korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa. Tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Muunlaiset yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja.

Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alue
Määräys ajalle 15.11.-5.12.2021: Voi järjestää korkeintaan 100 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa, jos
1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja tai
2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.
Muunlaiset yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja.

Yllä kuvattujen tilaisuuksien järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.

Mikäli luet tätä uutista 18.11.2021 jälkeen, katso ajankohtaiset tiedot aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta:
https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta#item-FkUhWGKAqmTQ-48342503