Taidetestaajat palkittiin vuoden taide- ja kulttuurialan tekona

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU palkitsee vuosittain ansioituneen taide- ja kulttuurialan asiantuntijan, teon ja työnantajan. Vuoden 2019 taide- ja kulttuurialan teoksi valittiin Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma.

Vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijana palkittiin Flow Festivalin artistituotannosta vastaava Maiju Talvisto ja Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantajana Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry/ Kulttuuria kaikille -palvelu. Onnea!

Työelämäpalkintojen saajat valitsi TAKUn hallituksen jäsenistä koostuva raati TAKUn jäsenistön antamien ehdotusten joukosta. Vuoden 2019 raadissa toimi puheenjohtajana Raisa Karttunen (tuottaja, Kaapelitehdas) ja raadin jäseninä Henna Salo, (vientipäällikkö, Music Finland) ja Jyri Forsström (Operatiivinen johtaja ja osakas, Gamer Health).

“Oli ilo huomata, kuinka monipuolisia ehdotuksia TAKUlle tuli kaikissa kategorioissa. Tarjolla oli useita palkitsemisen arvoisia ehdotuksia, ja valinta oli todella vaikea”, tiivistää raadin puheenjohtaja Raisa Karttunen.

Raati perusteli Taidetestaajat-ohjelman valintaa vuoden taide- ja kulttuurialan teoksi seuraavasti: ”Taidetestaajat-hanke tarjoaa yhtäläisiä mahdollisuuksia kokea taidetta riippumatta äidinkielestä, asuinpaikkakunnasta tai liikuntarajoitteista. Hanke muistuttaa taiteen – aineettomana hyvänä – kuuluvan kaikille. Taidetestaajat-hanke on yleisökasvatusta, syrjäytymisen ehkäisy- ja yhdenvertaisuustyötä parhaimmillaan. Lisäksi hanke luo pohjaa koulujen ja taidelaitosten väliselle pysyvälle yhteistyölle. Uskomme myös, että hanke voi edistää nuorten kiinnostusta kulttuuri- ja taidealaan: se tarjoaa kurkistuksia kulisseihin ja siten uusia näkökulmia alan ammatillisiin polkuihin yhtenä mahdollisena tulevaisuuden uravalintana.”

  • Vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntija on henkilö, joka on ansiokkaasti edustanut taide- ja kulttuurialan asiantuntijoita esimerkiksi pitkällä tai monipuolisella uralla tai alaa kehittävillä ideoilla ja uusilla näkökulmilla.
  • Vuoden taide- ja kulttuurialan teko on esimerkiksi kollektiivi, kampanja tai tapahtuma, joka on nostanut esiin yhteiskunnallisesti merkittävän teeman tai taide- ja kulttuurialan merkitystä.
  • Vuoden taide- ja kulttuurialan työnantaja palkitaan taide- ja kulttuurialan reilu työnantaja, joka on omalla esimerkillään kehittänyt alan työympäristöä ja työskentelyolosuhteita.

Lisätiedot: https://taku.fi/taku-palkitsi-taide-ja-kulttuurialan-toimijoita/