Taidetestaajat aloittaa kuudennen lukuvuotensa

Taidetestaajien kuudes lukuvuosi käynnistyi tänä aamuna Pohjois-Karjalassa, kun iso joukko joensuulaisia kahdeksasluokkalaisia matkusti kokemaan ja arvioimaan Konserttikeskuksen tuottaman elämyksellisen kulttuurikokonaisuuden “Inspiraation lähteillä: Koli & Jean Sibelius” Luontokeskus Ukkoon ja sitä ympäröiviin Kolin kansallismaisemiin.

Kauden avauselämys on sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin tähdittämä tarinallinen Sibelius-show, johon sisältyy myös Kolista kertova Mustarinta-lyhytelokuva sekä vierailu Katse kansallismaisemaan -näyttelyyn. Kyseinen elämys on ollut taidetestauskohteena aikaisemminkin ja saanut mm. seuraavanlaisia palautteita:

“⭐⭐⭐⭐⭐ Sairaan tunteellinen kokemus”
“⭐⭐⭐⭐⭐ Tarinankerronta oli todella värikästä ja taitavaa. Todella upea esitys!!”
“⭐⭐⭐⭐⭐ Oli mainio. Sibelius on kunnon äijä”

Aivan huikeita elämyksiä siis Pohjois-Karjalan kaseille tarjolla! Koordinaattorimme Laura Pitkänen oli mukana kauden avausvierailulla ja haastatteli nuoria taidetestaajia paikan päällä päivän fiiliksistä. Kahdeksasluokkalainen Paavo Lyseon koulusta oli esimerkiksi sitä mieltä, että elämys oli ”siisti” ja siinä oli ”hyviä soittajia” ja että hän oppi ainakin sen, milloin Sibelius eli. Tuosta tiedostahan on varmasti hyötyä vielä jossakin historian kokeessa!

Kuva: Laura Pitkänen

Tunnelmia niin tämänpäiväisiltä kuin tuleviltakin Taidetestaajat-vierailuilta pääset tarkastelemaan sosiaalisen median välityksellä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa. Nuorten arviot taide-elämyksistä löytyvät täältä verkkosivuiltamme tutusta paikkaa eli välilehdeltä ”Arviot”.

Taidelaitosten ja koulujen infotilaisuudet

Järjestämme syksyn ja alkukevään aikana infotilaisuuksia Taidetestaajat-toiminnassa mukana oleville taidelaitoksille ja kouluille Teamsin välityksellä. Olemme koonneet tähän tulevien infojen ajankohdat ja Teams-linkit. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Huomioittehan, että infotilaisuuksista ei tule erillisiä Teams-kalenterikutsuja. Kun olet valinnut itsellesi sopivimman tilaisuuden, merkitse se saman tien kalenteriisi alla näkyvällä Teams-linkillä varustettuna.

Taidelaitosten infot (kaikki neljä ovat samansisältöisiä, valitse itsellesi sopivin)

Elokuu: torstai 25.8. klo 9:30–11:00, Teams-linkki: https://bit.ly/elokuuninfo
Lokakuu: keskiviikko 12.10. klo 14:00–15:30, Teams-linkki: https://bit.ly/lokakuuninfo 
Tammikuu (ruotsinkielinen): keskiviikko 11.1. klo 9:30–11:00, Teams-linkki: https://bit.ly/tammikuuninfo 
Maaliskuu: keskiviikko 15.3. klo 14:00–15:30, Teams-linkki: https://bit.ly/maaliskuuninfo 

Koulujen infot (kaikki kolme ovat samansisältöisiä, valitse itsellesi sopivin)

Syyskuu: torstai 1.9. klo 15:00–15:30, Teams-linkki: https://bit.ly/syyskuunopeinfo
Lokakuu: tiistai 11.10. klo 15:00–15:30, Teams-linkki: https://bit.ly/lokakuunopeinfo
Tammikuu: keskiviikko 18.1. klo 15:00–15:30, Teams-linkki: https://bit.ly/tammikuunopeinfo

Kuva: Laura Pitkänen