fbpx

Save the Date: Kulttuurigaalaa juhlitaan 25.11.2021

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella 25. marraskuuta 2021. Suorana Yle TV1-kanavalla lähetettävä iltajuhla huipentuu yleisöäänestyksellä valittavien Vuoden kulttuuripersoonan ja Vuoden kulttuuriteon julkistamisiin. Äänestys on käynnissä 9.11.2021 saakka osoitteessa kulttuurigaala.fi/yleisoaanestys.

Vuoden kulttuuriteoksi on ehdolla Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoima Lastenkulttuurin juhlaviikko, jonka sisältöä oli rakentamassa toistakymmentä lastenkulttuurikeskusta ympäri Suomen. Lämmin suositus kyseiselle ehdokkaalle! Juhlaviikon aikana järjestettiin yhteensä 100 tapahtumaa: upeita näyttelyitä, työpajoja, esityksiä ja webinaareja, joissa vieraili 20 000 osallistujaa. Äänestämällä Lastenkulttuurin juhlaviikkoa tuet lasten- ja nuorten kulttuuritoiminnan tunnetuksi tekemistä!

Vuoden kulttuuripersoonan ja Vuoden kulttuuriteon lisäksi gaalassa jaetaan Kansainvälisyys, Kulttuurin hyvinvointi ja Vuoden museokaupunki -palkinnot, joiden voittajat ratkaisee kulttuurin, yhteiskunnan ja talouselämän vaikuttajista koottu Suuri raati.

Edellä mainittujen viiden kategorian lisäksi uudessa Kulttuurigaalassa jaetaan kunniaa viidessä muussa palkintoluokassa. Vuoden taide-elämys -palkintoluokassa palkitaan kasiluokkalaisten taidetestaajien suosikiksi noussut vuoden taide-elämys. Huikea fiilis!

Torstaina 25. marraskuuta jännitetään siis ilta telkkarin ääressä vuoden parhaita taide- ja kulttuuritekoja, -tyyppejä ja -tapahtumia! Tapahtuman verkkosivut: kulttuurigaala.fi.