Taidetestaajat-tiimi mukana Kuntamarkkinoilla, Hyvin sanottu -festareilla ja muissa syksyn tapahtumissa

Taidetestaajat-tiimiläisiä pääsee tänä syksynä tapaamaan useissa eri tapahtumissa.

Taidetestaajat-ohjelma on esillä Kuntamarkkinoilla Kuntatalolla 18.–19.9.2024 Suomen lastenkulttuurikeskusten pisteellä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan lastenkulttuuriystävällisen kunnan kriteereistä ja siitä, miten Taidetestaajia voisi hyödyntää teidän kuntanne kulttuurikasvatussuunnittelussa.

19.–20.9.2024 Taidetestaajat-tiimin Laura Holm on mukana Pietarsaaressa Taidekasvatuspäivilä, joilla liiton koordinaattorilla Tetti Tuhkiolla on myös puheenvuoro. 

Perjantaina 27.9. Taidetestaajat-tiimiläisiä on yhtä aikaa mukana peräti kolmessa eri tapahtumassa eurooppalaisissa kaupungeissa: Kaisa Järvelin on mukana Young European Heritage Makers -tapahtumassa Strasbourgissa, Joonas Keskinen, Marianna Penttilä ja Tuula Penttilä ovat mukana Erätauko-säätiön ja Ylen tuottamilla Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla Lahdessa ja Laura Pitkänen on mukana Maaseutuparamentissa Nurmeksessa. 

Lokakuussa 8.–9.10. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on mukana Valtakunnallisilla Lastensuojelupäivillä, ja mukana on edustus myös Taidetestaajat-tiimistä.

Tervetuloa mukaan Taide, toivo ja turmelus -keskusteluun Hyvin sanottu -festareille pe 27.9.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleille 27.–28.9.2024 Lahden Sibeliustaloon on vapaa pääsy, ja toivotamme kaikki tervetulleiksi seuraamaan tuottamaamme pop up -keskustelua Taide, toivo ja turmelus – Mikä on taiteen tekijän vastuu, entä kokijan rooli? pe klo 14.00–15.30. Keskustelu käydään Klubilla Sibeliustalon toisessa kerroksessa. 

Taide, toivo ja turmelus -keskustelussa keskustellaan siitä, millainen mahti taiteella on yhteiskunnan muutosvoimana, erityisesti arvojen ja normien muovaajana sekä hyvinvoinnin tukemisessa. Mikä on taiteen tekijöiden moraalinen vastuu, mikä taidekasvattajien rooli, ja mikä taiteen kokijan vastuu kriittisenä ajattelijana ja taiteen tulkitsijana? 

Keskustelemassa on monipuolisesti taide- ja kasvatusalan ihmisiä. Pop up -keskustelussa yleisö pääsee hyppäämään mukaan keskusteluun, joten tervetuloa keskustelemaan!