Ett nytt läsår kör i gång – hälsning från Konsttestarnas kontor

Snart börjar det femte läsåret för Konsttestarna. Under våren 2021 blev vi kontaktade av många skolor som ville vara med i verksamheten. I år deltar ett rekordantal åttondeklassare och deras lärare (nästan 69 000 personer). Vi har också fått med ett rekordantal konstinstitutioner, sammanlagt 73 runt om i landet. Vårt mål är att erbjuda varje åttondeklassist två konstbesök i det egna landskapet eller i grannlandskapet.

Vi ordnar ett informationsmöte om säsongstarten på webben på torsdag den 26 augusti kl. 9.30–11. På mötet kommer vi att diskutera coronasituationen, men vi går också igenom grundläggande frågor och tidtabeller ur konstinstitutionernas synvinkel. Ni får ta del av våra tips om god praxis som vi upptäckt under våra fyra verksamhetsår. Det handlar bl.a. om för- och efterarbetet och om hur man möter åttondeklassare. Informationsmötet är i första hand avsett för konstinstitutioner som medverkar i projektet Konsttestarna under läsåret 2021–2022.

Anmäl dig till informationsmötet senast 25.8 kl. 12 på adressen:
https://q.surveypal.com/Avajaisinfo20210826


Tips: du hittar en hel del idéer bland våra publikationer och bland webbinarierna på vår Youtube-kanal (www.youtube.com -> Taidetestaajat Konsttestarna).