Nya personer på tråden

Erja Saaranen, Marianna Penttilä, Karolina Ajanki och Laura Holm är de nya ansiktena i Taidetestaajat-teamet.

I samband med organisationsförändringen och andra personalförändringar vid Förbundet för barnkulturcenter i Finland har fyra nya medarbetare börjat på Konsttestarna-programmet i augusti.

Marianna Penttilä från Tammerfors har valts till ny kommunikations- och evenemangskoordinator för Konsttestarna. Penttilä har gjort karriär inom marknadsföring och kommunikation på Särkänniemi och övergår nu till att kommunicera om andra typer av upplevelser i tjänst hos Förbundet för barnkulturcenter i Finland.

”I rollen som kommunikatör för Konsttestarna kombineras min passion för att skapa ansvarsfulla upplevelser med organisations- och evenemangskommunikation. Dessutom uppfyllde det min långvariga dröm om att ta steget in i kultursektorn. De första arbetsdagarna har varit intensiva eftersom det funnits så mycket att sätta sig in i, men det varma arbetsgemenskapet och den välfungerande organisationen har underlättat omställningen”, berättar Penttilä.

Även de nya koordinatorerna som valdes på våren, Erja Saaranen, Karolina Ajanki och Laura Holm, har kunnat börja sina nya jobb i augusti. Alla nya koordinatorer är erfarna inom kultur- och utbildningssektorn.

Erja Saaranen från Ilmola har arbetat länge som lärare och har i flera år deltagit i Taidetestaajat-besök med sina åttondeklassare i rollen som lärare. 

”Jag har varit nöjd med hur lätt konsttestandet har varit ur skolans perspektiv. Det har varit intressant att börja bekanta mig med det arbete som möjliggör dessa konstupplevelser år efter år”, berättar Saaranen. Hon samordnar besök i Södra Österbotten och Satakunda.

Karolina Ajanki från Helsingfors har tidigare arbetat med kulturutbildningsprogram för grundskolan och gymnasiet som kultursamordnare i Esbo stad. 

”Under de första arbetsdagarna har det varit intressant att sätta sig in i hur Konsttestarna-helheten byggs upp av små detaljer. Jag har beundrat det fantastiska teamet och de främsta känslorna är nyfikenhet, entusiasm och respekt”, berättar Ajanki, som tillsammans med Kaisa Järvelin samordnar besök i Nyland.

Laura Holm från Jakobstad har som museiamanuens på Nykarleby stad ansvarat för exempelvis Topelius barndomshem Kuddnäs, stadens konstgalleri och annat kulturarbete.

”Efter första veckan på det nya jobbet är jag grymt imponerad över den relativt lilla skaran av kulturproffs som tillsammans rullar ett enormt jämnställdhetsprojekt för alla landets åttondeklassister. Med glimten i ögat och varandra stöttande läggs ett enormt pussel varav bara en liten del syns ut till målgruppen”, berättar Holm. Hon samordnar besök i Åland, Mellersta Österbotten och Österbotten samt Nylands svenskspråkiga skolor.

I samband med förändringarna har även ansvarsområdena för vissa av de gamla koordinatorerna ändrats. Kontrollera din egen koordinator här eller på sidan Kontaktinformation!

Aino Häli: Norra Österbotten
Anne Pelttari: Kajanaland, Lappland
Erja Saaranen: Södra Österbotten, Satakunta
Hanna Brotkin: Mellersta Finland, Birkaland
Kaisa Järvelin: Nyland (betjäning på finska), Kymmenedalen
Karolina Ajanki: Nyland (betjäning på finska)
Laura Holm: Åland, Mellersta Österbotten, Österbotten, Nyland
Laura Pitkänen: Norra Savolax, Södra Karelen, Södra Savolax, Norra Karelen
Tuula Penttilä: Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Egentliga Finland

Relaterade artiklar