Konsttestarna-teamet deltar i Kommunmarknaden, Bra Sagt-festivalen och andra höstevenemang

Konsttestarna-teamet kommer att delta i flera olika evenemang i höst.

Konsttestarna-programmet är med på Kommunmarknaden i Kommunhuset 18–19.9.2024 vid Förbundet för barnkulturcenter i Finland. Välkommen att delta i diskussionen om kriterierna för en barnkulturvänlig kommun och hur Konsttestarna kan användas i planeringen av kulturundervisning i er kommun.

Den 19–20.9.2024 deltar Laura Holm från Konsttestarna-teamet i Konstundervisningsdagarna i Jakobstad, där även förbundets koordinator Tetti Tuhkio håller ett anförande.

På fredagen den 27.9. deltar flera medlemmar från Konsttestarna-teamet samtidigt i tre olika evenemang i europeiska städer: Kaisa Järvelin deltar i Young European Heritage Makers-evenemanget i Strasbourg, medan Joonas Keskinen, Marianna Penttilä och Tuula Penttilä deltar i Bra Sagt-diskussionsfestivalen i Lahtis, som produceras av Dialogpaus-stiftelsen och Yle. Laura Pitkänen deltar i Landsbygdsparlamentet i Nurmes.

I oktober, den 8–9.10, deltar Finlands barnkulturcentrumens förbund i de Nationella Barnskyddsdagarna, och även representanter från Konsttestarna-teamet kommer att vara med.

Välkommen till diskussionen Konst, hopp och fördärv på Bra Sagt-festivalen fredagen den 27.9.

Det är fri entré till Bra Sagt-diskussionsfestivalen som hålls 27–28.9.2024 i Sibeliushuset i Lahtis, och vi välkomnar alla att följa vår pop-up-diskussion Konst, hopp och fördärv – Vilket ansvar har konstnären och vilken roll har upplevaren? på fredag kl. 14.00–15.30. Diskussionen hålls på Klubben på andra våningen i Sibeliushuset. Diskussionen hålls på finska.

I diskussionen Konst, hopp och fördärv behandlas vilken makt konsten har som en förändringskraft i samhället, särskilt i formandet av värderingar och normer samt i att stödja välbefinnandet. Vilket moraliskt ansvar har konstnärer, vilken roll har konstpedagoger, och vilket ansvar har den som upplever konsten som en kritisk tänkare och tolkare?

Diskussionen kommer att föras av personer från både konst- och utbildningsfältet. I denna pop-up-diskussion får även publiken delta, så varmt välkomna att vara med i samtalet!